Dansk beskrivelse af op-kommandoer.

Forum » Tutorials » Dansk beskrivelse af op-kommandoer. (3 indlæg) Vist 15842 gange
#1: Somnium skrev d. 24/09-2011 kl. 17:15
Denne tutorial beskriver de op-kommandoer som Minecraft genkender. Versionen af Minecraft som blev brugt til denne tutorial er Beta 1.8.1
Filen ops.txt, som oprettes i mappen med Minecraft-serverprogrammet første gang det startes, indeholder en liste over Minecraft-brugernavne som har lov til at bruge op-kommandoer (operator-kommandoer) på din server. Filen er en alm. tekstfil som kan ændres med f.eks. Notepad. For at tilføje en person som op på din server, kan du tilføje hans Minecraft-brugernavn i denne fil. Hvert navn skal stå på sin egen linie.
Server-operators har adgang til en række specielle kommandoer, som aktiveres ved at skrive dem i chatten. Disse kommandoer kan også skrives direkte i server-GUIen (hvis du gør det, skal de skrives uden "/" foran). Hvis en bruger som ikke er i op-listen forsøger at bruge en af disse kommandoer, vil der blive tilføjet en linie i filen server.log som beskriver det fejlede forsøg. Bemærk at hvis du tilføjer ops, så kan disse ops selv tilføje flere ops, fjerne dine egne ops-muligheder (indtil du genopretter dem direkte i ops.txt filen) eller gøre anden skade (frit spawne items, slå autosave af verden fra, lukke serveren ned, etc.) - udnævn derfor kun folk til ops som du stoler på!
Minecraft genkender følgende op-kommandoer:
/ban <spillernavn>
Denne kommando tilføjer spillerens navn til banned-players.txt filen, og forhindrer derved at brugeren kan logge på. Hvis brugeren prøver at logge på vil han omgående blive kicked af serveren. Eksempel:
/ban Somnium
/ban-ip <ip-adresse>
Denne kommando tilføjer den angivne ip-adresse til banned-ips.txt filen, og forhindrer derved at brugere fra den angivne ip-adresse kan logge på. Hvis en bruger prøver at logge på fra den pågældende ip-adresse vil han omgående blive kicked af serveren. Eksempel: (IP-adresse er med vilje ikke-eksisterende):
/ban-ip 999.888.777.1
/deop <spillernavn>
Denne kommando fjerner den angivne bruger fra ops.txt, og fjerner derved brugerens mulighed for at bruge disse kommandoer. Bemærk at du kan komme til at de-op dig selv! ;-) Hvis dette sker, så luk serveren manuelt, og tilføj dig selv til ops.txt filen manuelt, inden du starter serveren igen. Eksempel:
/deop Somnium
/gamemode <spillernavn> <spilmode>
Denne kommando sætter den angivne spiller til enten survival eller creative, uafhængigt af om verden/serveren generelt kører i survival eller creative mode. Spilmode-værdien skal være 0 hvis spilleren skal sættes i survival-mode (tager skade, bliver sulten, osv., afhængigt af serverens sværhedsgrad), eller 1 hvis spilleren skal sættes i creative-mode (kan flyve, har uendelige blokke og items, tager ikke skade). Eksempel: Sæt Somnium til creative-mode:
/gamemode Somnium 1
/give <spillernavn> <nummerkode for block/item> <antal items>
Denne kommando skaber en eller flere items/blocks af den angivne type, foran den angivne spiller (hvis spilleren er logget på). Hvis antallet ikke angives, så skabes een af den valgte item/block.
Nummerkoder for items og blokke kan findes på det oficielle wiki. Brug værdien som er skrevet under "Dec" kolonnen.
Det er desværre ikke muligt at skabe blocks med en bestemt undergruppe, for de items som bruger undergrupper. Når en sådan block skabes, så vil undergruppen sættes til 0. F.eks. er der tre forskellige slags wood. Tabellen nederst på siden viser at 0 er oak, 1 er pine, og 2 er birch, mens hovedværdien for wood er 17. Derfor vil give-kommandoen altid skabe egetræ (undergruppe 0). Det samme gælder f.eks. farvet uld.
Eksempel 1: Giv Somnium 1 stk. egetræ (det er ikke muligt at skabe birketræ eller grantræ)
/give Somnium 17
eller
/give Somnium 17 1
Eksempel 2: Giv Somnium 6 stk. diamanter
/give Somnium 264 6
/help
Denne kommando viser en liste over op-kommandoer.
/kick <spillernavn>
Denne kommando logger den angivne spiller af serveren. Spilleren kan efterfølgende logge på igen. Eksempel:
/kick Somnium
/list
Denne kommando viser en liste over alle de Minecraft-brugernavne som er logget ind på serveren.
/op <spillernavn>
Denne kommando tilføjer den angivne bruger til ops.txt, og giver derved brugeren lov til at bruge disse kommandoer. Bemærk at dette inkluderer brugen af denne kommando, samt muligheden for at de-op dig selv! Hvis dette sker, så luk serveren manuelt, og fjern personen (og tilføj dig selv) til ops.txt filen manuelt, inden du starter serveren igen. Eksempel:
/op Somnium
/pardon <spillernavn>
Denne kommando er den modsatte af /ban kommandoen. Den angive spiller bliver fjernet fra banned-players.txt, og kan efterfølgende logge på serveren uden at blive autokicked.
/pardon-ip <ip-adresse>
Denne kommando er den modsatte af /ban-ip kommandoen. Den angive ip-adresse bliver fjernet fra banned-ips.txt, og der kan efterfølgende logges på serveren fra denne ip-adresse uden at blive autokicked. Eksempel: (IP-adresse er med vilje ikke-eksisterende):
/pardon-ip 999.888.777.1
/save-all
Denne kommando gemmer verden til harddisken.
/save-off
Denne kommando slår automatisk gem af verden fra (normalt gemmes de forskellige dele af verden med jævne mellemrum efterhånden som spillerne ændrer på dem). Denne funktion bør normalt kun bruges hvis der f.eks. kører et backup-script eller lign. som skal have adgang til world-filerne uden der må skrives til dem imens. Slå derefter gem til igen med /save-on
/save-on
Denne kommando slår automatisk gem af verden til, hvis den er slået fra med /save-off. Husk at gøre dette efter /save-off, da spiller-ændringer til verden ellers kan gå tabt.
/say <besked>
Denne kommando sender den skrevne besked til alle brugerne. Eksempel:
/say Hej til alle på serveren
/stop
Denne kommando lukker serveren ned på en sikker måde (så verden gemmes korrekt under nedlukningen). Herefter skal serverprogrammet startes igen manuelt. Man bør altid bruge stop-kommandoen til at lukke serveren (enten ingame med denne kommando, ved at skrive stop-kommandoen i server-prompten, eller ved at vælge stop i server-GUI), da spiller-ændringer ellers kan gå tabt.
/tell <spillernavn> <besked>
Denne kommando sender den skrevne besked til brugeren med det skrevne spillernavn, hvis brugeren er logget på serveren. Eksempel:
/tell Somnium Hej Somnium!
/tp <spillernavn som skal portes> <spillernavn som der skal portes til>
Denne kommando teleporter den førstnævnte spiller til den anden spillers nuværende position, hvis begge spillernavne er logget på serveren. Eksempel: Teleport Somnium til Notch:
/tp Somnium Notch
/time add <antal>
Denne kommando bevæger tiden på døgnet det givne antal ticks fremad. Antal kan være imellem 0 og 24000. Tids-skalen er beskrevet nedenfor. Eksempel: Læg et halvt døgn til servertiden.
/time add 12000
/time set <antal>
Denne kommando sætter tidspunktet på døgnet til det givne antal ticks. Tids-skalen går fra 0 (daggry) til 24000 (sidst på natten, kort før daggry). Eksempel: Sæt tiden til solnedgang:
/time set 12000
/?
Samme som /help
#2: Danielh007 skrev d. 30/09-2011 kl. 23:39
Vil lige give et lille tip til det med /give kommandoen. :)
Hvis man skal have f.eks. en af de andre trætyper så skal man skrive /give 17,[1,2,3]
MEner at det er komma der skal bruges, er det ikke det er det kolon (:) i stedet. :)

Danielh007
Admin hos ADOMinecraft
Promoter hos Sharkgaming
Ejer af NihilSindeoSpilleren som laver Minecraft guides
http://www.youtube.com/user/NihilSindeoSpilleren
#3: Somnium skrev d. 01/10-2011 kl. 21:24
Det har muligvis været sådan tidligere, men det er i hvert fald ikke muligt i 1.8.1 unmodded :-) Den nuværende /give kommando tager præcis enten 2 eller 3 parametre: En tekststreng (spillernavnet), et heltal som er ID på block/item og eventuelt et heltal som er antal imellem 1 og 64.
Du skal være logget ind for at deltage i debatten
Login eller Opret en gratis bruger
10 mest læste tråde de seneste 24 timer
Sidste svar
Indlæg
Emne
Af Toike
d. 21/03-2018 kl 17:30
1 indlæg
158 visninger
Ny custom prison server
Forfatter: Toike
Af Chrras
d. 22/01-2017 kl 23:25
11 indlæg
503 visninger
Af fly2222
d. 01/07-2013 kl 18:41
9 indlæg
20865 visninger
Af ed
d. 24/02-2016 kl 17:19
10 indlæg
15786 visninger
Af FIFAntonius
d. 22/01-2014 kl 14:45
45 indlæg
2621 visninger
Af NoxileYT
d. 21/03-2018 kl 16:35
7 indlæg
136 visninger
Køb mincraft maps billigt
Forfatter: NoxileYT
Af Luxx993
d. 20/03-2018 kl 21:55
8 indlæg
574 visninger
Af VemacraftDK
d. 11/08-2013 kl 21:59
6 indlæg
10275 visninger
Kønssymboler
Forfatter: MarinA
Af dipedersen
d. 14/03-2016 kl 17:56
9 indlæg
17409 visninger
Af Danishgamer2..
d. 26/10-2017 kl 04:18
1 indlæg
465 visninger
Burj Khalifa
Forfatter: Danishgamer2605